Vrijdag over een week start proef met sluitingstijden terrassen Ermelo

De terrassen in het centrum van Ermelo mogen de komende zomer een uurtje langer open blijven. Met deze proef sluiten de terrassen om 01.00 uur in plaats van 00.00 uur. Dit geldt alleen op de vrijdag- en zaterdagavond in de periode van 1 april tot 31 oktober 2018.
Voorwaarde is wel dat de horecaondernemer in het centrum een drank- en horecavergunning heeft en het horecaconvenant heeft ondertekend.

Ermelo aantrekkelijke gemeente om uit te gaan
Ermelo wil een aantrekkelijke gemeente zijn en blijven om uit te gaan. Een gastvrij en levendig centrum helpt daarbij. Ook de proef om de terrastijden te verlengen naar 01.00 uur kan hieraan bijdragen.

Minder overlast
Doordat de terrassen een uurtje langer open zijn verwacht de gemeente dat er minder overlast is in het centrum en de directe omgeving. Het komen en gaan van bezoekers tussen 0.00 en 01.00 uur wordt voorkomen. De sluitingstijden sluiten ook nog eens beter aan bijbuurgemeenten Putten en Harderwijk.

Betere handhaving sluitingstijden
Omdat de sluitingstijden van de terrassen hetzelfde zijn als die van de horeca wordt de toezicht en de handhaving eenvoudiger en duidelijker.

Evaluatie
In het najaar wordt de proef geëvalueerd. In deze evaluatie wordt gekeken naar de belangen van de horecaondernemers, maar ook de veiligheid en het woonklimaat van omwonenden. Er wordt daarnaast rekening gehouden met de belangen van omwonenden, politie en gemeente. Ook wordt de projectgroep Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan betrokken.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *