VVD, JA21, PvDD en 50Plus hebben de degens gekruist

Het eerste van twee debatten is gisterenavond, woensdag 22 februari, met opmerkelijke uitspraken afgesloten. In de aanloop van de Provinciale Statenverkiezingen waren bij VeluweFM de VVD met Mark Smits, JA21 met Gerben Hillebrand, PvDD met Maaike Moulijn en 50PLUS met Leendert Lodder te gast. Onder leiding van de twee gespreksleiders Herman Luitjes en Albert de Bruin werden deze kandidaten op de kieslijst van Gelderland aan de tand gevoeld over zaken als stikstof, wonen/werken, duurzaamheid en verkeer. Zaken die eigenlijk grotendeels geregeld worden door de Provincie en niet zozeer door het Rijk of de Gemeente. Kortom zaken die de gewone Gelderlander direct aangaan.

Bij het onderwerp stikstof gaf JA21 Gerben Hillebrand aan dat: “Nederland moet van het stikstofslot af met ons reparatieplan, want het moet echt anders”. PvDD sprak over duurzaamheid ons toe: “we moeten af van het idee dat economische groei een doel is, we hebben een rechtvaardige economie nodig binnen de draagkracht van de aarde”. Leendert Lodder van 50PLUS sprak over verkeer met de quote: “wees wijs en kies voor de toekomst”. Afsluitend gaf Mark Smits van de VVD ons mee dat: “Gemeenten willen wij veel vrijheden geven om snel in Gelderland 100.000 woningen te bouwen, denk aan onze starters; gewoon doen wat nodig is”.

Volgende week, op woensdag 1 maart, het volgende debat van 16.00-18.00 uur op VeluweFM. Dan zijn de degens voor PvdA, BBB, D66 en de VVD. Let op, hier komen ook een paar lijsttrekkers. Hoe dan ook de gasten van vandaag zijn het over 1 ding eens met Herman en Albert; 15 maart…kom stemmen, elke stem telt!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *