Waardering voor mantelzorgers, voor jong en oud

Zorgt u onbetaald en intensief voor een ziek familielid of zieke partner? Dan komt u misschien in aanmerking voor een mantelzorgwaardering. Mantelzorgers geven langdurig zorg aan iemand binnen een gezin, familie, vriendenkring of buurt. Wanneer u 18 of ouder bent en dit minimaal 8 uur per week doet, dan kunt u een mantelzorgwaardering van € 100,- krijgen. Het gaat om een eenmalige waardering die u jaarlijks opnieuw aanvraagt via Zorgdat.nl/hulp-ondersteuning/servicepunt-mantelzorg.

Ook voor jonge mantelzorgers is er een mantelzorgwaardering in de vorm van een bioscoopbon. Zij kunnen dit aanvragen via Zorgdat.nl/hulp-ondersteuning/jonge-mantelzorgers.
Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving. Daarom geeft de gemeente Harderwijk jaarlijks een blijk van waardering aan mantelzorgers. Zorgdat voert de taken in opdracht van de gemeente uit.

Om te voorkomen dat het zorgen voor een ander te zwaar wordt, kunt u als mantelzorger om hulp vragen. Er bestaan hulpmiddelen om de zorg tijdelijk over te nemen. Bent u mantelzorger en merkt u dat de zorg te zwaar is? Aarzel dan niet en bel of mail met het servicepunt Mantelzorg via (0341) 43 46 56 of mantelzorg@zorgdat.nl. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt.

Geef een reactie