Week vol activiteiten in Harderwijk rond Boomfeestdag

Ruim 600 leerlingen van basisscholen in Harderwijk zijn volgende week actief in en met de natuur. De aanleiding is de jaarlijkse boomfeestdag op woensdag 14 maart die dit jaar in Harderwijk extra groots wordt aangepakt.

Samen met De Hortus, Centrum voor Natuur en Milieu heeft de gemeente Harderwijk voor de groepen 6,7 en 8 een lespakket en buitenactiviteiten ontwikkeld. De gemeente en De Hortus willen er op die manier aan bijdragen dat zoveel mogelijk leerlingen kennis maken met het grote belang en de waarde van bomen voor de leefomgeving en hen enthousiast maken voor de natuur.

De Harderwijker basisscholen hebben massaal ingehaakt op dit initiatief. 18 scholen hebben het lespakket aangevraagd en 14 scholen doen de komende week actief mee aan de buitenactiviteiten. Onder begeleiding van leerkrachten, boswachters en vrijwilligers maken de leerlingen van groep 6 volgende week een interessante bomenwandeling. De leerlingen van groep 7 steken de handen uit de mouwen bij een bosbeheeractiviteit en de leerlingen van groep 8 planten op het hoogtepunt van de week, woensdagochtend 14 maart, een boom in het Strokelbos.

Achtergrond 

De gemeente Harderwijk streeft er naar het bos binnen de gemeente zodanig te beheren dat de functies natuur, recreatie en houtproductie op een verantwoorde wijze tot hun recht komen en voor toekomstige generaties geborgd zijn. Daarom betrekt het college van burgemeester en wethouders de basisscholen intensief bij het planten van bomen. De gemeente Harderwijk heeft vorig jaar een intentieverklaring ondertekend om er als gemeente voor te zorgen dat ieder kind een boom plant in zijn jeugd. Dat is nu ook de ondertitel van boomfeestdag: Ieder kind een boom.

De bedoeling is dat de komende jaren de boomfeestdag in Harderwijk op dezelfde grootschalige manier wordt aangepakt en uiteindelijk alle leerlingen van groep 8 tijdens de jaarlijkse boomfeestdag een boom planten.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *