Wegwerkzaamheden Markt Ermelo van start

Begin september starten de wegwerkzaamheden aan de Markt in Ermelo. Het gaat om het bouwrijp maken van het parkeerterrein voor de PLUS. De gemeente verwacht hiermee eind september klaar te zijn. Als de grond klaar is voor de bouw, wordt het verkocht aan PLUS Vastgoed. Zij zorgen voor nieuwbouw van de PLUS en Action.

Wat gaat er gebeuren?
Er wordt gegraven voor het verleggen van kabels, leidingen en riool. Ook wordt de bestrating weggehaald. Daarnaast moet het hoogteverschil tussen de Burg. Langmanstraat en het huidige parkeerterrein tijdelijk worden opgelost. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer op de Burg. Langmanstraat, van Rietlaan richting Markt, tijdelijk eenrichtingsverkeer. De ondergrondse containers bij de PLUS en naast het vroegere ING-kantoor, krijgen een andere plek. De precieze plek is nog niet bekend. De containers komen in elk geval op loopafstand van de plek waar ze nu staan.

Hoe gaat het verder met Markt 2.0?
Het besluit over de definitieve inrichting van de Markt worst kort na het zomerreces verwacht. Ermelo verwacht in 2022 met de nieuwe inrichting te beginnen. De nieuwe Markt krijgt voldoende parkeerplaatsen, een aantrekkelijke groene inrichting en voorzieningen in het kader van klimaatadaptatie. Er komt een breed winkelaanbod op logische plekken, en er komen meer woningen in het hart van Ermelo, aldus de gemeente.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *