Wegwijs op de Veluwe

Recreatieve borden zijn onmisbaar op de gastvrije Veluwe, zelfs nu digitaal navigeren normaal is geworden. Zo waarderen toeristen de bevestiging van hun digitale route door de bruine wegwijzers. Tijdens fietstochten kiezen steeds meer mensen er voor om de mobiel uit te laten, waardoor oriëntatie via borden gewenst blijft. En de smartphone heet je ook niet ‘hartelijk welkom’ op de Veluwe als je van het open agrarische land de Veluwse bossen inrijdt.

Hoewel het een ‘old school’ middel is, zijn borden dus nog steeds nodig om bezoekers de beste Veluwe te laten beleven. De Veluwe heeft echter wat achterstallig onderhoud waar het gaat om de bebording. We zien diversiteit in de vormgeving en wildgroei op sommige plaatsen.

De VeluweAlliantie heeft opdracht gegeven om te verkennen wat belanghebbende partijen aan opgaven zien als het gaat om bebording. Diverse gesprekken zijn gevoerd met grondeigenaren, recreatie¬bedrijven, Veluwse gemeenten, de ANWB en de provincie Gelderland. Dit heeft geleid tot een rapport met breed onderschreven uitgangspunten en meer dan tien deelprojecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *