Werkzaamheden parkeerterrein PLUS Ermelo

In Ermelo starten vanaf 8 november werkzaamheden aan de Markt. De werkzaamheden bestaan uit het bouwrijp maken van het parkeerterrein voor de PLUS. Dit duurt naar verwachting tot half december. Als de grond klaar is voor de bouw, wordt het verkocht aan PLUS Vastgoed. Zij zorgt voor nieuwbouw van de PLUS en Action. Na het bouwrijp maken, starten Plus en Action  met de bouwwerkzaamheden. Deze werkzaamheden duren ruim een jaar.

Wat gebeurt er op het parkeerterrein?

Er wordt gegraven voor het verleggen van kabels, leidingen en riool. Ook wordt de bestrating weggehaald. Daarnaast moet het hoogteverschil tussen de Burgemeester Langmanstraat en het huidige parkeerterrein tijdelijk worden opgelost. Tijdens de werkzaamheden voor het bouwrijp maken is de weg voor de Expert afgesloten voor doorgaand rijverkeer. Alleen laden en lossen is toegestaan. Ook kan men niet meer parkeren voor de ingang van de Plus.

Andere plek ondergrondse containers

De ondergrondse containers bij de PLUS worden weggehaald. De glas-, blik- en textielcontainers komen aan de noordzijde van de Markt (tegen de Chevallierlaan aan).  Drankkartonnen kunnen worden gedeponeerd in de afvalcontainers achter de Hema. De brievenbus wordt verplaatst naar de  westzijde van de Plus aan de Markt.

Hoe gaat het verder met de inrichting van de Markt?

Het besluit van de gemeenteraad over de definitieve inrichting van de Markt wordt dit najaar verwacht. Ermelo verwacht in 2022 met de nieuwe inrichting te beginnen. De nieuwe Markt krijgt voldoende parkeerplaatsen, een aantrekkelijke groene inrichting en voorzieningen in het kader van klimaatadaptatie. Er komt een breed winkelaanbod op logische plekken, aldus de gemeente.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *