Werkzaamheden stationsomgeving Nunspeet gaan woensdag officieel van start

De werkzaamheden aan de stationsomgeving in Nunspeet gaan volgende week woensdag officieel van start. Als startsein zal wethouder Mark van de Bunte samen met de regiodirecteur van ProRail Noord-Oost Danou Veenhof en NS regiodirecteur Noord-Oost Maarten Haverkamp een groot bouwbord onthullen.

Naar verwachting zullen de werkzaamheden in zijn geheel zo’n drie jaar in beslag nemen. Onder andere worden er twee onderdoorgangen – één voor de Elspeterweg en één voor voetgangers en fietsers met een perronopgang en -lift aangelegd, wordt een perrondeel vervangen, de perronkap vergroot en de fietsenstalling uitgebreid. Het bouwproces zal tijdens de werkzaamheden te volgen zijn via de site van de gemeente Nunspeet.

Historisch bord

Om het moment van oud naar nieuw te markeren vindt er een bijzondere overdracht plaats. Nunspeter Martin van Stuijvenberg zag een oud NS-bord wat het terrein van NS markeerde en dacht dat het weleens van historische waarde kon zijn. Hij nam contact op met het Spoorwegmuseum en zij wilden het bord graag aan hun collectie toevoegen. Meneer Van Stuijvenberg overhandigt daarom woensdagmiddag het bord aan de Hoofd Collectie van het Spoorwegmuseum, Peter-Paul de Winter. Het bordje is volgens de gemeente eenvoudig en wordt snel over het hoofd gezien, maar neemt toch een plaats in in de geschiedenis van de spoorwegen in Nederland.

Bron: RTV Nunspeet

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *