Wethouder Priem ontbijt deze week met Puttens pleeggezin

Wethouder Priem van de gemeente Putten brengt deze week een bezoek aan een pleeggezin. In het kader van de Week van de Pleegzorg ontbijt hij mee met het gezin (vader, moeder, twee kinderen).

Putten telt op dit moment 30 á 40 kinderen die worden opgevangen in pleeggezinnen. Met het bezoek wil de wethouder het goede werk van de pleeggezinnen onder de aandacht brengen. Om die reden wordt volgende maand ook een complimentenavond georganiseerd. “Pleegzorg is een belangrijk onderdeel binnen de jeugdhulp. Kinderen hebben een stabiele leefsituatie, liefde en aandacht nodig. Niet in ieder gezin lukt dit even goed. Daarom is het goed dat er pleeggezinnen zijn die bijspringen”, zo geeft Priem aan.

Ook binnen de pleegzorg is echter sprake van wachtlijsten. Om die reden vinden op woensdag 13 november en op maandag 25 november wervingsavonden plaats in respectievelijk De Kiekmure, Tesselschadestraat 1 in Harderwijk en het gemeentehuis van Oldebroek, Raadhuisplein 1. Beide avonden starten om 20.00 uur. Bij de wervingsavond in Harderwijk is ook Welzijn Putten aanwezig om meer te vertellen over Steunouders in Putten.

Geef een reactie