Wethouder Van Noort van Harderwijk op de koffie bij pleeggezin

Op uitnodiging van Pleegzorg Nederland is wethouder Gert Jan van Noort op vrijdag 2 november op koffiebezoek geweest bij een pleeggezin in Harderwijk. Aan de keukentafel met een kop koffie vertellen pleegmoeder en pleegzorgbegeleider wat het betekent om op te groeien in een pleeggezin. En wat de waarde van pleegouders is daarbij.
Pleegouderschap vraagt om inzet, geduld en kost energie. Maar het effect op de groei en ontwikkeling van pleegkinderen is groot. Dit sluit aan bij de visie van de gemeente Harderwijk waarbij het streven is om zoveel mogelijk kinderen veilig op te laten groeien in een gezin.

Het bezoek vond plaats in de Week van de Pleegzorg; dit loopt van 31 oktober tot 7 november. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Een belangrijk onderdeel zijn de acties om nieuwe pleegouders te werven voor de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 23.000 pleegkinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *