Zaterdag 25 maart gratis compost voor inwoners Harderwijk als dank voor GFT

Zaterdag 25 maart kunnen inwoners van de gemeente Harderwijk tussen 9.00 en 11.00 uur gratis compost ophalen bij de gemeentewerf aan de Graaf Ottolaan 11. Dit als dank voor het apart houden van groente, fruit en tuinafval (GFT).  Personen die interesse hebben worden verzocht hun legitimatiebewijs mee te nemen en op tijd te komen, want op=op. Men mag met een kleine aanhangwagen (denk aan een net!) komen. Of men schept het compost zelf in een meegebrachte zak of emmer. Er zal door middel van tekstkarren aangegeven worden wat de aanrijdroute is voor auto’s met aanhangers.

Compost geschikt voor alle tuinplanten 

Het hergebruik van GFT in de vorm van compost heeft een positief effect op het milieu. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Compost stimuleert de groei van bloemen en planten, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Bovendien legt compost CO2 vast in de bodem.

Er kan meer bij GFT dan u denkt 

Harderwijk is naar eigen zeggen goed op weg met het scheiden van GFT-afval, maar het kan altijd beter. Want nog steeds komt niet alle GFT-afval in de GFT container terecht. Van bijvoorbeeld keukenafval zoals voedselresten tot bloemen en koffiefilters. Er mag meer in dan u misschien denkt. Meer informatie over wat er allemaal in de GFT container mag is te vinden op:  www.indegftbak.nl.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *