Zeewolde: informatiebijeenkomst op 24 oktober hoogspanningsverbinding Diemen Ens

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en netbeheerder TenneT organiseren een inloopbijeenkomst over extra onderzoeksalternatieven voor de nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Diemen, Lelystad en Ens, in de Noordoostpolder. Belangstellenden kunnen vrij binnenlopen tussen 19.00 en 21.00 uur op dinsdag 24 oktober in De Meermin in Zeewolde.

Aanleiding is dat er omstreeks 2030 een extra 380 kV hoogspanningsverbinding tussen de hoogspanningsstations Diemen, Lelystad en Ens nodig is. Voordat de minister een besluit kan nemen waar en hoe de verbinding komt te staan, is er veel te onderzoeken. Dit voorjaar is het onderzoeksvoorstel met alternatieven (concept-NRD) ter inzage geweest. Daar zijn nu enkele varianten aan toegevoegd.

Informatie en vragen stellen
Tijdens de inloopbijeenkomst kan men zich over het aangevulde onderzoeksvoorstel (tweede concept-NRD) informeren, vragen stellen en ook weer reageren door een zienswijze in te dienen. Met een zienswijze geeft men een mening op het onderzoeksvoorstel. Een zienswijze indienen kan tot en met donderdag 16 november 2023. Het is niet nodig om een eerder ingediende zienswijze weer in te dienen, die worden bij de onderzoeken en verdere uitwerking al meegenomen.

Op basis van de resultaten van de onderzoeken is een besluit over een voorkeurstracé voor de nieuwe hoogspanningsverbinding te verwachten in 2025.
Zie www.rvo.nl/diemen-ens

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *