Zeewolde: nieuwe hoofdkantoor van Scouting Nederland geopend

In Zeewolde is zaterdag het nieuwe hoofdkantoor van Scouting Nederland geopend. Met de verplaatsing van het tot voor kort in Leusden gevestigde hoofdkantoor is de volledige verhuizing voltooid. Scouting Nederland is de nationale scoutingorganisatie van Nederland, met in 2022 ongeveer 84.000 jeugdleden en ongeveer 31.000 vrijwilligers. Er zijn bijna 1.000 scoutinggroepen bij Scouting Nederland aangesloten.

Nieuw kantoor van Scouting Nederland feestelijk geopend
Scouting Nederland-medewerkers, vrijwilligers en relaties van de vereniging hebben, samen met burgemeester G.J. Gorter van Zeewolde, het nieuwe hoofdkantoor van Scouting Nederland geopend. Het nieuwe gebouw staat aan het Nulderpad 1. Met de realisatie van het kantoor is het laatste onderdeel van het ‘masterplan’ voor het Scoutinglandgoed gerealiseerd. Het Scoutinglandgoed is daarmee hét visitekaartje voor Scouting in Nederland waar kinderen en jongeren, scouts en niet-scouts, avonturen in de natuur kunnen beleven, waar kamperen, activiteiten en evenementen, trainingen en bijeenkomst op het land en te water mogelijk zijn en waar bezoekers Scouting kunnen ervaren.

Het kantoor is een werk- en ontmoetingsplek voor medewerkers en vrijwilligers en dient als visitekaartje van de landelijke organisatie: een plek waar je je welkom voelt en die toegankelijk is, passend bij Scouting met natuurlijke materialen. TOMDAVID Architecten en MOST Architecture hebben samengewerkt aan een ontwerp dat past bij de kernwaarden van Scouting: met gebruik van natuurlijke materialen en verbinding met de buitenlucht voor een gezonde en stimulerende werkomgeving. De architecten waren ook verantwoordelijk voor het Avonturenhuis en de twee toiletgebouwen op het terrein. Het gebouw vult de bestaande Scoutingfaciliteiten op het landgoed aan, zoals het in 2022 geopende Avonturenhuis, de sanitairgebouwen en magazijn het Kraaiennest. Het kantoor heeft twee delen:

De achterkant: de ScoutShop
De achterzijde is bestemd voor opslag en distributie van de ScoutShop, met handige verbindingen aan de achterzijde voor transport naar de 10 fysieke winkels in het land. Het magazijn beslaat 500m2 en is voorzien van ruim 200 nieuwe stellingen met meer dan 2000 verschillende artikelen.

De voorkant: het kantoor
Het openbare deel is te vinden aan aan de voorkant met een multifunctionele ruimte, vergaderruimtes en kantoren. In de entree is een expositie van belangrijke onderdelen van Scouting, toen, nu en in de toekomst te zien. Tegelijkertijd is de ruimte ook multifunctioneel te gebruiken.

Er liggen bijna 80 zonnepanelen op het dak en deze maken het gebouw energienegatief. Maar, de laadpalen die binnenkort worden neergezet op de parkeerplaats maken dat weer ongedaan. In de toekomst hoopt Scouting Nederland een accu neer te zetten, waarmee men de opgewekte energie geheel in eigen beheer heeft. De buitenkant van het gebouw is gestuct in leemlook, wat ook weer zorgt voor meer verbinding met natuur. De grote ramen laten veel licht binnen en zo komt de omringende natuur ‘als het ware’ het gebouw binnen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *