Zieke Maud uit Nijkerkerveen heeft een bus nodig, ouders ten einde raad

Ze is nog maar zestien maanden oud, maar baby Maud maakte al veel mee. Ze is chronisch ziek en afhankelijk van intensieve zorg om in leven te blijven, meldt Omroep Gelderland. Ouders Liesbeth en Marcel Kas doen er alles aan om het haar zo gemakkelijk mogelijk te maken en verbouwden daarvoor zelfs hun huis in Nijkerkerveen. Nu nog een bus om hun dochter in te vervoeren.

“Maud heeft zes van de zeven kenmerken die passen bij het zogenoemde VACTERL”, verzucht moeder Liesbeth. “Het komt er op neer dat haar wervelkolom, hart, luchtpijp en slokdarm, nieren en ledematen afwijkingen vertonen. Ze kan daardoor een hoop niet. Ook heeft ze nog last van andere lichamelijke klachten, die zelfs kinderartsen die al jaren meelopen, niet kunnen plaatsen.”

Inmiddels is Maud al meerdere malen geopereerd, maar tot dusver hebben de ingrepen niet het gewenste resultaat. 

De bus kost een kleine 60.000 euro.

Ten einde raad heeft het stel daarom besloten een crowdfunding te starten onder de naam Over the Rainbow for Maud. “We moesten daarvoor wel een drempel over, want je vraagt toch iets van mensen en moet je persoonlijke verhaal delen. Maar wij zien geen andere optie meer om Maud nog bij ons te kunnen houden.

Inmiddels staat de teller over de 20.000 euro.

Bron: Rik Bronkhorst & A1 Mediagroep i.s.m. Omroep Gelderland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.