Zoë Spanos nieuwe Juniorstadsdichter van Harderwijk

De 10-jarige scholiere Zoë Spanos is de nieuwe Juniorstadsdichter van Harderwijk. Zij volgt daarmee Naomi Ramaker op. Ze is de tweede Juniorstadsdichter van Harderwijk en Hierden. Binnenkort wordt zij door wethouder Gert Jan van Noort geïnstalleerd.

Er deden drie junior dichters mee aan de voorbereiding

Zoë Spanos had zich net als Fu Tian Keulen en Alice Elwick aangemeld voor de nieuwe functie Juniorstadsdichter. Ze volgden onder leiding van Diksen Soering en Milo Groen bij Cultuurkust een workshop Poëzie en Spoken Words. De workshopleiders hadden het drietal goed voorbereid. Na een indrukwekkende presentatie van de drie jonge dichters koos de jury voor Zoë. Het college van B&W heeft de voordracht overgenomen.

De keuze was zeer zwaar voor de jury

Volgens de jury had Zoë heel veel melodie in haar gedichten, ook haar voordracht stond als een huis. Ze had goed oogcontact met het publiek en pakte het publiek en jury. Ondanks haar jonge leeftijd is er ook groei te bespeuren. Haar laatste gedicht bleef de jury ook bij. De jury bestond uit Johan Hijnberg, voorzitter van de Stichting Stadsdichter Harderwijk, leerkracht Nederlands Ilona Woestenberg en de voormalige stadsdichters Jos Kunne, Henk Ruiter en Wietse Hummel en de huidige stadsdichter Timo Verbeek.

Een stadsdichter schrijft over alle nieuws die Harderwijk en Hierden betreffen

Naast gedichten schrijven draagt de stadsdichter ook voor bij gelegenheden. Naast de Juniorstadsdichter heeft Harderwijk ook een senior Stadsdichter. Op 28 januari 2022 werd Timo Verbeek als de zevende Stadsdichter van Harderwijk geïnstalleerd.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *