Zonnepark in Waterfront Harderwijk feestelijk geopend

In Harderwijk is maandag het zonnepark aan de Vuurtorenweg in Waterfront officieel geopend. Voorzitter van Endura, Ruud Mantingh en kersverse wethouder duurzaamheid Martijn Pijnenburg van de gemeente verwelkomden de genodigden en belangstellenden. Zij zagen onder het genot van een hapje en een drankje de gedeputeerde van de provincie Gelderland Jan van der Meer, de symbolische openingshandeling doen. Met het losmaken van het touw onthulde hij de naam van het park:  ‘Zonnepark Harderwijk’.

Op het overloopparkeerterrein is een enorme carport met zonnepanelen gebouwd

De unieke samenwerking tussen Energiecoöperatie Endura en de gemeente Harderwijk maakte dit mogelijk. Het parkeerterrein, waar vooral bezoekers van het Dolfinarium parkeren is overkapt met maar liefst 5854 zonpanelen. De panelen voorzien naar verwachting jaarlijks 670 huishoudens van elektriciteit. “Dit is sinds we met Endura 6 jaar geleden ons avontuur begonnen, het meest in het oog springende opwekproject”, zei de voorzitter van Endura. “Ik ben er dan ook erg trots op.”

Inwoners nemen financieel deel

Het zonnepark is mede gefinancierd door 96 huishoudens die meedelen in de opbrengst. Ook subsidie van de provincie Gelderland en een lening van de Nederlandse Waterschapsbank droegen bij aan de financiering.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *