Zorg om corona gaat onverminderd door

De afdeling Intensive Care (IC) van ziekenhuis St Jansdal schaalt op en bereidt zich voor op grotere aantallen patiënten die intensieve zorg en/of beademing nodig hebben. Op dit moment zijn 12 IC-bedden in gebruik. Om extra IC-capaciteit te creëren is een nood-IC ingericht bij de operatiekamers, waar plaats is voor 8 extra bedden. Op de derde verdieping is een extra gang ingericht als isolatieafdeling die ingezet kan worden als dat nodig is.

De ziekenhuizen in Brabant deden dit weekend een noodoproep dat zij de grote toestroom van patiënten met het coronavirus niet meer aankunnen. St Jansdal heeft aan deze oproep gehoor gegeven en hulp aangeboden. In totaal liggen nu 33 positief geteste patiënten in het St Jansdal. Personeelsleden is gevraagd extra en langer te werken en daarnaast wordt buiten het ziekenhuis gezocht naar mensen die willen en kunnen werken.

De zorgverlening aan patiënten die opgenomen zijn en aan acute patiënten gaat onverminderd door. De spoedpoli in Lelystad blijft geopend met aangepaste openingstijden. De spoedpoli is open van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur. Buiten deze openingstijden is de SEH in Harderwijk voor spoedzorg toegankelijk. De grote prikposten blijven open, zodat ook bloedafname mogelijk blijft.

Geef een reactie