Zorgen in Nijkerk na brand bij beddenzaak

De brandweer is dinsdagmiddag met spoed uitgerukt naar een melding van een buitenbrand aan de Ampèrestraat in Nijkerk. Bij aankomst bleek het om een stapel afvalhout te gaan, die in de brand stond.

Om 12.45 uur kreeg de meldkamer van de Veiligheidsregio Gelderland een melding binnen dat er achter een winkel een buitenbrand was met kans op overslag. Het ging daarbij om beddenspeciaalzaak Slapen en Zo aan de Ampèrestraat. Voor omstanders leek het alsof het pand van de beddenzaak in brand stond, maar dat lag wat anders.

,,Een jongen van ons was hout voor de kachel aan het klaarmaken. Dat doen we in kleine stukjes, zodat het in de kachel past. Maar sommige stukjes passen er niet in, waarna hij dit buiten in de brand heeft gestoken. Van achter leek het vervolgens dat het pand in brand stond. Vandaar de paniek”, laat Peter Kok, eigenaar van interieurwinkel KokBeton weten.

De paniek was dus ongegrond. De brandweer had de brand binnen enkele minuten onder controle en is vervolgens teruggekeerd naar de kazerne. En voor KokBeton is het een wijze les geweest. ,,Hier is natuurlijk een hartig woordje over gesproken, want dit is geen protocol. Normaal gesproken verbranden we afvalhout veilig in bakken. De politie nam ons daarom ook niks kwalijk. Het heeft vooral een spannend verhaal opgeleverd”, lacht Kok.

Bron: dagblad de Stentor

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *