Bibliotheek Ermelo blijft in gemeentehuis

De gemeenteraad heeft ingestemd met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders, om o.a. de bibliotheek definitief in het gemeentehuis te behouden.
Daarvoor wordt het gebied waar de bibliotheek, het streekarchivariaat, het steunpunt van de politie en de publiekshal van het gemeentehuis gehuisvest zijn, verduurzaamd en beperkt heringericht. Hierdoor ontstaat nog meer interactie in het gemeentehuis en meer levendigheid in De Dialoog. Een plaats waar werken, ontmoeten en ontspannen hand in hand gaan.

Dit besluit van de gemeenteraad volgt op een onderzoek naar meer samenhang tussen het gemeentehuis en De Dialoog. De vraag was waar ruimten beter benut of multifunctioneel gebruikt kunnen worden zodat de totale ruimtebehoefte in de gemeentelijke gebouwen aan het Raadhuisplein kleiner wordt. Door de bibliotheek, het streekarchivariaat en het steunpunt van de politie in het gemeentehuis te behouden en de bovenhal van het gemeentehuis om te vormen naar een openbaar samenwerk- en vergadergebied – niet meer alleen voor de gemeente -, neemt de druk op De Dialoog en aangrenzende panden af en ontstaat daar ruimte voor een andere inrichting en compactere of minder gebouwen. Voor de gemeentelijke panden De Dialoog, Pinel, Plaza en Stationsstraat 118 heeft het college dan ook scenario’s laten ontwikkelen waarover de gemeenteraad in het aankomende najaar kan besluiten.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *