Campagne ‘veilig en gezellig uitgaan in Harderwijk’ van start

Donderdag 9 juni start de campagne veilig en gezellig uitgaan in Harderwijk. De campagne is een initiatief van de werkgroep Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU). Daarin werken horeca, politie, bewoners en gemeente gezamenlijk aan het vergroten van de veiligheid en het verminderen van de overlast in het uitgaansleven.

Het valt in de horeca op dat – door onder andere corona – jongeren die nu (voor het eerst) uitgaan nog niet goed weten hoe ze zich moeten gedragen in een uitgaansgelegenheid. De campagne is bedoeld om de nieuwe generatie uitgaanspubliek te helpen en om hen mee te geven dat er gedragsregels zijn om het voor iedereen leuk en veilig te houden in het uitgaansleven. 

Burgemeester Harm-Jan van Schaik: “Harderwijk houdt van haar horeca. Veiligheid en het daarmee voor iedereen gezellig houden staat voor ons voorop.”

Er zijn korte filmpjes gemaakt met de volgende thema’s: Denk aan de buren bij het naar huis gaan, Let op je glas, Meld ongewenst gedrag, Zet je glas op de bar; niet op de grond, Collectieve Horeca Ontzegging, luister naar personeel en politie en Nix18 & Vals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *