Kinderdagverblijf Harderwijk mag reclame maken, ondanks bezwaar van omwonenden

De reclame die een kinderdagverblijf in Harderwijk heeft hangen hoeft niet verwijderd te worden. De commissie bezwaarschriften oordeelde dat de vergunning op een rechtmatige manier is verleend. Dat advies wordt dan ook overgenomen door het college van burgemeesters en wethouders. Dat meldt de Harderwijker Courant. Omwonenden waren van mening dat de vergunning voor de reclame niet uitgegeven had moeten worden. Daarom dienden zij een bezwaarschrift in. Door de reclame was ook de verkeersveiligheid een punt van discussie. Het kinderdagverblijf zou volgens de omwonenden ook overlast veroorzaken op de locatie waar het gevestigd is.

Aanpassing
De vergunning moet door de gemeente wel op een aantal punten worden aangepast. Er moet een welstandsadvies worden toegevoegd. In eerste instantie was er een negatief advies uitgebracht, maar na enkele aanpassingen werd er later alsnog voldaan aan de welstandsnota.

Verkeersonveilige situaties
De commissie gaf verschillende voorbeelden waarin reclame kan leiden tot verkeersonveilige situaties. Zo kan het zijn dat opzichtige reclame de weggebruiker te veel afleidt of dat men door een specifieke wegreclame wordt verblind. Daar is bij de kinderopvang geen sprake van.

Overlast
De overlast van het kinderdagverblijf is, volgens de commissie, los te zien van de bedrijfsvoering. De overlast wordt dan ook niet behandeld tijdens de zaak over de reclame.

Bronnen: Harderwijker Courant / Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *