Nunspeet haakt onder druk alsnog aan bij Samenwerkingsagenda Kop van de Veluwe

Begin dit jaar besloten verschillende Veluwse gemeenten hun krachten te bundelen. Nunspeet haakte destijds af, maar heeft nu alsnog besloten mee te doen. De Veluwse gemeenten bundelen hun krachten en hebben daarvoor samen met de provincie en het waterschap de handen ineengeslagen. Nunspeet zou ook meedoen aan de samenwerking, maar besloot plotseling, vlak voordat de handtekening zou worden gezet, af te haken. Dat zorgde voor scheve gezichten bij de andere partners. De overgebleven zes bestuurlijke partners binnen de Samenwerkingsagenda Kop van de Veluwe waren ‘not amused’ door de actie van Nunspeet. Het gaat om de gemeenten Elburg, Hattem, Heerde en Oldebroek, de provincie Gelderland en Waterschap Vallei en Veluwe. Nunspeet haakte af omdat de gemeenteraad van Nunspeet niet ingestemde met de samenwerkingsagenda.

Nunspeet haakt onder druk alsnog aan
Nunspeet zag destijds geen meerwaarde in een samenwerking. Nu echter wel, zo besprak de gemeenteraad bij de commissievergadering Algemeen Bestuur. Bij de komende raadsvergadering wordthet besluit bekrachtigd. Het besluit is met name genomen, omdat de druk vanuit provincie en omliggende gemeenten opliep. Nunspeet zegt de inmiddels genomen afspraken te respecteren.

Speerpunten
Een belangrijk speerpunt in de Kop van de Veluwe is verbetering van de NS-stations. Dan fungeren de stations van Wezep en ’t Harde als hubs voor de forensen richting Zwolle en toeristen/recreanten richting de Veluwe. Minder verkeer op de A28 betekent een verbetering van de bereikbaarheid. Een ander speerpunt betreft het gezamenlijk optrekken bij de bouw van woningen en het ontwikkelen van bedrijventerreinen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *