Spanning rond boerenprotesten neemt toe, acties in o.a. Hierden, Nijkerk en Stroe

Opnieuw hebben boeren op verschillende plaatsen in de regio gedemonstreerd tegen de stikstofplannen van het kabinet. Hieronder een overzicht van wat er in onze regio gebeurde.

Situatie Hierden

Bij de woning van de minister van Natuur en Stikstof in Hierden zijn opnieuw acties gevoerd. Hierbij zijn duidelijk grenzen overschreden, zo meldt de politie Gelderland. Een politieauto is vernield en er is een giertank geleegd. Boeren wisten bij een flitsactie met hun tractor door een blokkade te komen. De situatie was voor agenten zo onveilig dat er niet direct ingegrepen kon worden. Er is op dat moment gekozen voor de eigen veiligheid. De politie zegt nu in te zetten op het opsporen van diegene die betrokken zijn geweest bij de vernielingen bij de woning van de minister in Hierden. De openbare orde is verstoord en er zijn vernielingen gepleegd. Ook is er de nodige afval gestort. Vanochtend leek de rust in de straat weer te zijn teruggekeerd.

Bedreigingen en vandalisme in Kootwijkerbroek, politie aangevallen

Ook bij Kootwijkerbroek liep het dinsdagavond uit de hand. Relschoppers vielen daar, in de buurt van de A1 bij Stroe en Harskamp, politiebussen aan. dat gebeurde onder meer met stalen pijpen en grote houten hamers.

Brand op A1 bij Stroe

Bij de op- en afrit van de A1 bij Stroe zijn banden lek gestoken en ventielen losgedraaid van een politieauto en politiemotoren. Verder werden autobanden in brand gestoken en belemmerden trekkers het verkeer. Agenten wisten te voorkomen dat boomstammen op de snelweg terecht zouden komen.

Boeren omsingelen distributiecentrum in Nijkerk

In Nijkerk heeft een handjevol boeren het distributiecentrum van supermarktketen Boni omsingeld. Verschillende media spreken van ‘ tientallen trekkers’.

Rijkswaterstaat: “wees voorbereid als je de weg op moet”

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed voorbereid op pad te gaan en rekening te houden met mogelijke boerenprotesten. Verder is het advies voldoende koud water mee te nemen en de snelheid aan te passen vanwege mogelijk langzaam rijdende tractoren.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *