Verschillende Veluwse gemeenten bundelen krachten, Nunspeet haakt af

Verschillende Veluwse gemeenten bundelen hun krachten en hebben daarvoor samen met de provincie en het waterschap de handen ineengeslagen. Ook Nunspeet zou meedoen aan de samenwerking, maar besloot plotseling, vlak voordat de handtekening zou worden gezet, af ta haken. Dat zorgt voor scheve gezichten bij de andere partners. De overgebleven zes bestuurlijke partners binnen de Samenwerkingsagenda Kop van de Veluwe zijn ‘not amused’ door de actie van Nunspeet. Het gaat om de gemeenten Elburg, Hattem, Heerde en Oldebroek, de provincie Gelderland en Waterschap Vallei en Veluwe. Nunspeet haakte af omdat de gemeenteraad van Nunspeet niet ingestemd heeft met de samenwerkingsagenda.

Nunspeet haakt wellicht later alsnog aan
Volgens wethouder Wichert Stoffer van de gemeente Nunspeet, liggen de uitgangspunten te ver uit elkaar en op de korte termijn zijn er te weinig gemeenschappelijke projecten om voor Nunspeet aan te haken. Met name de fracties van de SGP en Gemeente Belang vragen zich hierdoor af of de kostenverzwaring, die deelname aan dit initiatief vergt voldoende rendement oplevert. Nunspeet zegt het verder jammer te vinden dat de Provincie Gelderland het project niet structureel ondersteund. Nunspeet zegt wel in een later stadium wellicht alsnog te kunnen aanhaken.

Speerpunten
Een belangrijk speerpunt in de Kop van de Veluwe is verbetering van de NS-stations. Dan fungeren de stations van Wezep en ’t Harde als hubs voor de forensen richting Zwolle en toeristen/recreanten richting de Veluwe. Minder verkeer op de A28 betekent een verbetering van de bereikbaarheid. Een ander speerpunt betreft het gezamenlijk optrekken bij de bouw van woningen en het ontwikkelen van bedrijventerreinen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *